Recensionsutdrag

 

"Ofta lyfts kropparna ut ur bildytan på det näst intill övernaturliga ljus, som omger dem. I kombination med den blonda svala färgskalan av intensivt blåa kontraster uppstår stämningar av lycka, livsglädje, andlighet och kärlek men också av vemod och melankoli"

 

Södermanlands Nyheter 1999

Eva Josephson

 

 

"Maj Endersteins måleri är rent. Hon vet att sätta stopp. Hon vet att med ytterst enkla medel tala rakt och mycket varmt till våra vilsna själar. Jag skulle nästan vilja tala om en läkandets konst. Mitt i en oro och förtvivlan kan hennes måleri väcka en vag känsla av livslust"

 

Skånska Dagbladet 1997

Stig-Åke Stålnacke

 

 

"De mjuka penseldragen och genomskinligheten ger bilderna karaktären av snabbt förbiilande drömmar. Poetiska titlar som "Dansande vatten" leder ytterligare associationerna till poesi av exempelvis Vilhelm Ekelund och Gunnar Björling"

 

Skånska Dagbladet 1996

Helmer Lång

 

 

"Gripande bilder gör Maj Enderstein om oss, och sig. Bilder om livets innersta kärna. Det finns något bortom bergen"

 

Skånska Dagbladet

Stig-Åke Stålnacke

 

 

"Lyckan lyser i "Tillblivelse" en stor romantisk komposition som ett scenario i en himmelsk lustgård. Varje duk har en själ i sig. Något av romantikens blå blomma"

 

NST 1990

Curt Goedecke

 

 

"Det finns en glädje i Maj Endersteins målningar. En naturpoesi i bildform. Här dominerar naturen, den sköna, den besjälade. Människan är alltid nära, ibland som betraktare av denna skönhet, bara som iakttagare"

 

Helsingborgs Dagblad 1988

Larsolof Carlsson

 

 

"I Maj Endersteins bild Couple Amoreux kan man drömma i ömhetsbevisets spegel och meditera om lyckan, harmonin, melodin i en enastående pastellvärld"

 

La Montage, Frankrike 1997

 

 

"Hela Maj Endersteins verk är genomsyrat av poesi och hennes konst för in en frisk fläkt i vår konstvärld"

 

Gal. Art Barcelona 1984

 

 

"Den skenbara nonchalansen i Maj Endersteins arbeten skapar en atmosfär full av intryck och inte en formell perfektionism, som ofta brukar försvaga det uttrycksfulla"

 

La Prensa, Buenos Aires 1977

Aldo Galli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingborg

Sweden

info@majenderstein.com

www.majenderstein.com
Tel: +46(0)42 12 23 24

© Materials at this Site, is copyrighted and protected by worldwide copyright laws and treaty provisions

Member of Visual Arts

Copyright Society

in Sweden